0

Bewel

Terug naar projecten
Bewel
Artem
Van Roey Services
Industrie
Provincie Limburg

Bouwkundig en technisch onderhoud voor alle Bewel-sites: Een duurzaam partnerschap

Van Roey Services speelt, in samenwerking met Bewel, een belangrijke rol in het realiseren van duurzame en goed onderhouden werkplekken voor mensen met een minder evidente toegang tot de arbeidsmarkt. Terwijl het hoofdkantoor in Diepenbeek als DBME project profiteert van een duurzaam bouwkundig en technisch onderhoudscontract, inclusief (energie)prestatiecontract van 20 jaar, worden ook de andere acht sites zorgvuldig onderhouden door Van Roey Services op basis van technische en bouwkundige behoeften.

0
Sites

Hoofdgebouw in Diepenbeek

Voor het hoofdkantoor van Bewel in Diepenbeek wordt een uniek model van duurzaam bouwkundig en technisch onderhoud (DBME) gehanteerd. In dit model, met een (energie)prestatiecontract van 20 jaar, verzekert Van Roey Services dat de vastgelegde (energie)prestaties gedurende deze periode gehaald worden. Dit biedt Bewel een zorgeloze en duurzame oplossing voor het beheer van hun hoofdgebouw als een gewaarborgde, optimale werkomgeving.

Dit (energie)prestatiecontract biedt Bewel een zorgeloze en duurzame oplossing voor het beheer van hun hoofdgebouw als een gewaarborgde, optimale werkomgeving.

Technisch en bouwkundig onderhoud van de 8 andere sites

Voor de overige acht sites van Bewel, verspreid over regio Limburg, staat Van Roey Services in voor het technisch en bouwkundig onderhoud van de gebouwen. Ook hier verzekert Van Roey Services dat alle locaties worden onderhouden volgens de hoogste standaarden van kwaliteit en duurzaamheid. Deze aanpak waarborgt dat Bewel's werknemers kunnen blijven genieten van comfortabele en goed onderhouden werkplekken.

Bij Van Roey Services hanteren we een doortastende aanpak om de energie- en comfortprestaties van de installaties bij Bewel te waarborgen. In de ontwerpfase maken we gebruik van dynamische simulaties om een gedetailleerd beeld te krijgen van het energieverbruik van het gebouw. Hierdoor kunnen we potentiële energiebesparingen identificeren en optimaliseren voordat de installaties worden geïmplementeerd. Vervolgens passen we het IPMVP (International Performance Measurement and Verification Protocol) toe, waarbij we uitgebreide metingen en berekeningen uitvoeren om de prestaties van de installaties nauwlettend te volgen en te evalueren. Dit stelt ons in staat om eventuele afwijkingen in prestaties te detecteren en aan te pakken, waarbij we transparantie bieden door prestatieafwijkingen te verrekenen op jaarbasis.

De installaties, waaronder warmtepompen, ventilatiesystemen, daglichtsturing en zonnepanelen, worden zorgvuldig ontworpen en geïnstalleerd om een optimaal niveau van comfort en energie-efficiëntie te bieden. Bovendien streven we naar een geoptimaliseerde architectuur die zonnewinsten maximaliseert in de winter en zonneoverlast beperkt in de zomer, terwijl geavanceerde detectiesystemen voor aanwezigheid worden gebruikt om het energieverbruik verder te minimaliseren. Ons gebouwbeheersysteem vormt de kern van deze aanpak, waardoor we alle technische installaties centraal kunnen beheren en monitoren om een optimale werking en prestaties te garanderen.

Samenwerking en toewijding

Als maatwerkbedrijf dat werkgelegenheid biedt aan mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt, past de sociale component van Bewel perfect bij de visie van Van Roey Services: 'bouwen met mensen'. Door te investeren in duurzame werkplekken en het welzijn van hun werknemers, tonen beide organisaties hun toewijding aan een betere en meer inclusieve arbeidsgemeenschap.

De sociale component van Bewel perfect bij de visie van Van Roey Services: 'bouwen met mensen''

Met steeds een vast team ter plaatse voor alle negen vestigingen zorgt Van Roey Services ervoor dat de gebouwen van Bewel in optimale staat blijven. Deze nauwe samenwerking toont een gedeelde toewijding aan duurzaamheid, menselijk kapitaal en een inclusieve arbeidsgemeenschap. Door te investeren in duurzame werkplekken en te bouwen aan een betere toekomst voor hun werknemers, dragen beide organisaties bij aan een positieve impact op zowel hun gemeenschap als het milieu.