0

Basisschool De Smiskens

Terug naar projecten
GO!
archiles architecten
Van Roey
Alfa TI | Van Roey Services
Onderwijs
2024
Turnhout

Duurzaam bouwkundig en technisch onderhoud

In DBFM Scholencluster GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, met basisschool De Smiskens in Turnhout als pilootproject, is Van Roey Services een cruciale schakel. Als onderdeel van het consortium Aurora Scholen verzorgt Van Roey Services het technisch en bouwkundig onderhoud.

0

Meerjaren-onderhoudsplan

Met een meerjaren-onderhoudsplan dat zich uitstrekt over 30 jaar, gegarandeerd door een strikte Service Level Agreement (SLA), verzekert Van Roey Services een permanente conditie van de gebouwen, inclusief onderhoud, keuringen en herstellingen. Zowel planmatig-, als predictief- en curatief onderhoud zijn hierbij natuurlijk cruciaal. Met een scherp oog voor monitoring van prestaties, energie-efficiëntie en comfortparameters, waarborgt Van Roey Services de optimale werking van de gebouwen. Een geavanceerd Gebouwbeheersysteem (GBS) levert permanent inzicht door efficiënter, realtime monitoring, proactieve probleemdetectie en geautomatiseerd onderhoudsbeheer.

Efficiëntie vanaf ontwerp

Onze betrokkenheid vanaf het ontwerp is een grote meerwaarde, aangezien het juist onze geavanceerde systemen zijn die het aantal benodigde componenten en materialen gevoelig reduceren. Hoe slimmer geplaatst, hoe minder verschillende sensoren of isolatie je nodig hebt… en hoe doeltreffender ook de installatie en het onderhoud verlopen. Het technisch onderhoud omvat hier onder andere HVAC-systemen, sanitair, elektrische installaties en brandbeveiliging, waarbij de focus ligt op het handhaven van conditie, comfort en energieprestaties. Bedoeling is om een blauwdruk te creëren die zorgt voor uniformiteit en dus gebruiksgemak bij alle volgende scholen in de cluster.

De Smiskens maakt onder andere gebruik van luchtwarmtepompen, zonnepanelen en de integratie van CO2-neutrale betonblokken, ontwikkeld in samenwerking met VITO.'