0

AG VESPA politie Antwerpen

Terug naar projecten
AG VESPA
/
/
Van Roey Services
Kantoor
Antwerpen

Een jarenlang verbond voor veiligheid en onderhoud

Jarenlang heeft Van Roey Services met toewijding en succes het technisch en bouwkundig onderhoud verzorgd voor de politiekantoren in Antwerpen, waaronder de iconische Oudaan 5 van architect Renaat Braem en de faciliteiten aan de Noorderlaan 500. Deze langdurige samenwerking met AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten in Antwerpen, getuigt van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de diensten van Van Roey Services. Groep Van Roey is dan ook regelmatig de geliefkoosde partner voor ondersteuning en bouw van AG Vespa projecten.

0

Een succesverhaal met onverwachte epiloog

De samenwerking tussen politie Antwerpen en Van Roey Services werd mooi afgerond als een succesverhaal tussen twee tevreden partijen. In 2023 verhuisden de politiediensten dan naar het nieuwe gebouw "Post X" in Berchem. Door een brand in deze nieuwe locatie, moeten de politiediensten echter tijdelijk opnieuw een beroep doen op Van Roey Services om de schietstand van de Noorderlaan 500 toch nog wat langer in topconditie te houden. De keuze voor deze oplossing is geen verrassing gezien de vlotte samenwerking en de bewezen staat van dienst van Van Roey Services, die gedurende vele jaren het onderhoud verzorgde van onder meer de schietstand, celcomplexen, laadinfrastructuur, poorten bij de Noorderlaan en Oudaan politiekantoren in Antwerpen.

Zeer specifiek, intensief onderhoud

De samenwerking tussen Van Roey Services en AG Vespa is intensief en typisch voor de aard van de activiteiten die in deze politiekantoren plaatsvinden. De luchtgroepen in de schietstand moeten perfect functioneren om alle kruitdampen effectief te verwijderen, terwijl de poorten en laadinfrastructuur altijd operationeel moeten zijn voor de veiligheid en mobiliteit van de politiediensten. In en rond de celcomplexen zijn incidenten van schade door "lastige bezoekers" uiteraard ook niet ongewoon. Kortom deze uitzonderlijke locaties vragen om een professionele en continue onderhoudsaanpak.

Het team van Van Roey Services was wekelijks meerdere dagen ter plaatse om ervoor te zorgen dat alle faciliteiten in perfecte conditie bleven, waardoor de veiligheid en operationele efficiëntie van de politiekantoren gewaarborgd bleven.